pühapäev, 5. aprill 2015

Loodusmaagia. Müstilised hetked Eesti kunstis

Samal päeval käisin ka kolmandal näitusel Tartu Kunstimuuseumis, mille nimi oli „Loodusmaagia. Müstilised hetked Eesti kunstis“. Kuraatoriks oli Rauno Thomas Moss. Kunstnikud olid Anna Hõbemäe, Oskar Kallis, Kristjan Raud, August Hagen, Epp-Maria Kokamägi, Jaan Elken, Kaljo Põllu, Tõnis Vint, Jaan Toomik, Aili ja Toomas Vint, Ülo Sooster, Peeter Mudist jne.

Näitus oli jaotatud ära nelja ruumi. Esimeses ruumis näidati palju valgusega seotud maale – päike, kuu, tähed. Teises ruumis näidati Eesti aastaringi. Kolmandas saalis olid enamasti Tõnis Vinti ja Kaljo Põllu tööd. Neljandas ruumis olid veega seotud maalid, näiteks eluvesi, surmavesi.

Tegemist oli siis näitusega, kus oli välja pandud tööd Eesti maagilisest ja kaunist loodusest. See meeldis mulle väga, kuna oli väga rahulik, mõnus ja müstiline. Huvitav oli näha erinevate kunstnike nägemust Eesti loodusest ja kuidas nad hingasid ühiselt loodusega. Näitusel olid ka skulptuurid, näiteks Amandus Adamsoni „Merehelinate kuulaja“. See lisas näitusele minu arvates mitmekülgsust.


Näitusel ei tohtinud pildistada. Need pildid on võetud Internetist:



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar